Maddie Red / Shutterstock.com

Nieuws Bedrijven

Oatly verkoopt deel van productiecapaciteit

3 Januari 2023 - Redactie Foodbusiness

Havermelkmaker Oatly en de Ya YA Foods Corporation slaan de handen ineen. Ya YA maakt onder meer drankverpakkingen. Als onderdeel van de samenwerking gaat Ya YA Foods Oatly producten verpakken. 

Oatly zal de haverbasis blijven produceren in de Amerikaanse faciliteiten in Ogden, Utah en Fort Worth, Texas. Ya YA zal de producten ter plekke verpakken. Als onderdeel van de deal neemt Ya YA een meerderheid van de activa, zoals meng- en vulapparatuur die in de operatie gebruikt worden, over. Dit geldt ook voor de huurovereenkomst van de Oatly locatie in Ogden. 

Ook neemt het bedrijf de verantwoordelijkheid over voor de voltooiing van de bouw van de productiefaciliteit in Fort Worth, net als  de huurovereenkomst.  De productielijnen voor de haverbasis blijven volledig in handen van Oatly.

Oatly ontvangt ongeveer 72 miljoen dollar en de transactie wordt na verwachting in het eerste kwartaal van 2023 afgerond. 

Nieuwe strategie
De aankondiging maakt deel uit van een nieuwe strategie van Oatly, een verschuiving naar een asset-light supply chain. Op die manier hoopt het bedrijf het wereldwijde productienetwerk beter uit te breiden. Ook moet die aanpak geld besparen en een positief effect hebben op de kasstroom.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden