Shutterstock

Nieuws Bedrijven

Ben & Jerry's blijft te koop in door Israël bezet gebied

19 December 2022 - Max van der Heijden

Unilever heeft een akkoord bereikt met dochterbedrijf Ben & Jerry's over de verkoop van diens producten in de door Israël bezette gebieden. Het ijs blijft daar te koop.

Vorig jaar maakte de ijsmaker bekend niet langer zijn producten te willen verkopen in de bezette gebieden omdat dit in strijd is met de waarden van het bedrijf. Daarom besloot Unilever de lokale afdeling van Ben & Jerry's in Israël en de Westelijke Jordaanoever te verkopen aan de lokale licentiehouder Avi Zinger. 

Dat was voor het bestuur van Ben & Jerry's, dat een grote mate van onafhankelijkheid geniet, reden om een rechtszaak te beginnen tegen Unilever om de verkoop te blokkeren. In de rechtszaak zei de ijsmaker dat hij een schadevergoeding wilde en het de auteursrechten terug wilde. Ook vroeg het bedrijf aan een rechter om de verkoop van ijs op de Westbank te verbieden.

''Ik ben blij dat het geschil tussen Unilever en het onafhankelijke bestuur van Ben & Jerry's is opgelost'', aldus Avi Zinger donderdag 15 december in een statement. "Er is niets veranderd aan de overeenkomst die ik eerder dit jaar met Unilever heb bereikt. Ik kijk er naar uit om het lekkere Ben & Jerry's ijs te mogen maken en verkopen onder Hebreeuwse en Arabische merknamen in Israël en de Westbank.''

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Analyse Ondernemen

Zuivelman Schumacher snijdt ijsdivisie uit Unilever

Nieuws Jaarcijfers

Unilever ziet deel van winst wegsmelten

Nieuws Ondernemen

'Unilever haalt plasticdoelen niet'

Achtergrond Ondernemen

Inflatie neemt flinke hap uit omzet ijsdivisie Unilever

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden