Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion snijdt in Duitse vleesverwerkingscapaciteit

7 December 2022 - Wouter Baan

De Duitse tak van Vion stopt aan het eind van dit jaar met het uitbenen van varkens in Landshut. De capaciteit wordt overgebracht naar de locaties in Vilshofen en Crailsheim, eveneens in Zuid-Duitsland. Vion anticipeert hiermee op de slinkende slachtaantallen in Duitsland.

De bundeling van de uitbeencapaciteit vloei voort uit de krimpende varkensaantallen, geeft Vion aan. Die zijn de afgelopen jaren behoorlijk teruggezakt, voornamelijk door stoppende varkenshouders. Een paar jaar geleden nog piekte het Duitse slachtcijfer nog regelmatig boven de 1 miljoen varkens, maar tegenwoordig worden er wekelijks zo'n 750.000 varkens geslacht. Door deze krimp is er sprake van overcapaciteit.

Vion blijft in Vilhofen, wat ligt in de deelstaat Beieren, wel varkens slachten. Dit wordt gedaan om de transportafstanden in het kader van dierwelzijn niet onnodig te verruimen. Voor de circa negentig uitbeners in Landshut wordt een sociaal plan ontwikkeld. De insteek hierbij is om zoveel mogelijk werknemers op de andere uitbeenlocaties onder te brengen, zo luidt de verklaring van het vleesconcern.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Analyse Vlees & Eiwit

Hoe China en EU wedijveren over varkens en accu-auto's

Nieuws Vlees & Eiwit

NVWA legt hoofdvestiging Vion exportverbod op

Analyse Vlees & Eiwitten

Vion legt kaarten op tafel en wil weg uit Duitsland

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion heroverweegt zijn positie in Duitsland

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden