Lithuaniakid / Shutterstock.com

Nieuws Vion

Vion breidt Duitse rundvleestak uit

11 November 2022

Vion Food Group neemt veehandel Hausner in het Duitse Duben over. Hiermee wil het bedrijf de positie in het oosten van Duitsland versterken. De overname wordt in het eerste kwartaal van 2023 afgerond.

Vion koopt al jaren runderen in vanuit de veehandel in Duben. Het vee wordt geslacht in een nabijgelegen slachterij in Altenburg. Ook de hoofdlocatie van Hausner ligt dicht bij die slachtlocatie. De aankoop is dan ook vooral bedoeld om meer vee aan de slachterij te kunnen leveren.

Voor de korte afstanden is bewust gekozen, want hierdoor neemt de tijd die de runderen in veetransporten doorbrengen af. "Dit is een belangrijk aspect voor Vion in het kader van dierenwelzijn en klimaatmaatregelen", vertelt bedrijfsleider van Vion Zucht- und Nutzvieh Holger Looft. 

Naast de locatie in Saxen neemt Vion met de acquisitie ook een veehandel in Beieren over. "Met deze stap versterken we het regionale belang en de marktvooruitzichten voor Vion in het oosten van Duitsland," zegt David de Camp, COO van de Business Unit Beef van Vion Food Group. Vion neemt alle 36 medewerkers van Hausner op in hun bestaande teams.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Nieuws Ondernemen

Vion sluit Noord-Duitse slachtlocatie

Nieuws Ondernemen

Kredietverzekeraar ziet grote risico's in Vion

Nieuws VLees & Eiwit

Vion kijkt kritischer naar inkoopsysteem

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion snijdt in Duitse vleesverwerkingscapaciteit

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox