De productie van de zuivelfabriek van Arla in Nijkerk is na een interval van vier weken weer normaal. De fabriek kampte met kwaliteitsproblemen met verse zuivel, bij zowel het eigen biologische merk als als bij producten voor derden.
Volgens een verklaring van Arla werden de problemen veroorzaakt door een technisch defect aan het koelsysteem. Door microscheurtjes in de wanden ervan kwam water in de melkstroom terecht. Dit leidde tot voortijdig bederf.
Het heeft het bedrijf veel tijd gekost om de precieze oorzaak te vinden. De productie is in de voorbije weken ver teruggeschroefd en er is heel veel apparatuur nagekeken op zoek naar de bron van de problemen. Directeur Mark Boot zei destijds dat er geen concessies gedaan kunnen worden aan de kwaliteit van het product. Daarom werd er alles aangedaan om de onderste steen boven te halen en uit te vinden waardoor de houdbaarheid van de producten niet kon worden gegarandeerd.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.