Thanida Siritan / Shutterstock.com

Nieuws Kwartaalcijfers

Cijfers Q3: Hershey en Kikkoman

4 November 2022 - Max van der Heijden

Van oudsher presenteren veel bedrijven rond deze tijd van het jaar hun kwartaalcijfers. Ook dit jaar is dat het geval. Vandaag staan chocoladefabrikant Hershey en Kikkoman dat sojasaus en andere Japanse ingrediënten maakt op de agenda.

Hershey voert prijsverhoging door, verwacht goede jaarcijfers

Chocoladefabrikant Hershey is er in geslaagd de prijzen te verhogen zonder dat dit ten koste ging van de volumes. Het bedrijf verhoogde de gemiddelde verkoopprijs met 7,7% en zag de volumes met 4,1% groeien. De omzet groeide hierdoor met 15,7% naar $2,73 miljard. wel daalde het netto-inkomen met 9,3% naar $399,5 miljoen. 

Het bedrijf kijkt vol vertrouwen voorruit naar de cijfers voor 2022. Na twee jaar covid-19 maatregelen mochten kinderen in de VS weer langs de deuren om snoep op te halen tijdens Halloween. 10% van de omzet van het bedrijf wordt tijdens de Halloween-periode verdiend. Dat gebeurt vaak al maanden van te voren als winkels vroeg bestellingen plaatsen voor KitKat-repen, die het bedrijf daar onder licentie maakt. 

Goede cijfers compenseren zwak halfjaar in thuisland Japan voor Kikkoman

Kikkoman hanteert een gebroken boekjaar dat op 1 april begint. Het bedrijf presenteert vandaag dus zijn halfjaarcijfers. Het bedrijf kende een goede zes maanden, de omzet steeg met 22,8% naar 305,38 miljard yen. (€2,1 miljard). De bedrijfswinst groeide naar 30,34 miljard yen (€209,53 miljoen), een stijging van 12%. 

Het bedrijf laat weten dat het de eerste zes maanden last heeft gehad van de hogere grondstofkosten en hoge ruwe olieprijzen. Hoewel de economie zich licht herstelde, daalden de binnenlandse verkopen vergeleken met vorig jaar. De internationale verkoop groeide juist door een sterke verkoop aan restaurants en consumenten. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden