JHVEPhoto / Shutterstock.com

Nieuws Aqua Carpatica

PepsiCo neemt belang in Roemeens bronwater

3 Augustus 2022 - Linda van Eekeres

PepsiCo heeft een belang genomen van 20% in het Roemeense bronwatermerk Aqua Carpatica. Het concern krijgt de rechten om het bronwater te distribueren in Roemenië en Polen en de mogelijkheid om het netwerk uit te breiden naar andere landen, waaronder de Verenigde Staten. Dit meldt PepsiCo.

Het merk is in 2010 opgericht. "In iets meer dan een decennium heeft Aqua Carpatica zich ontwikkeld tot een geliefd merk in Europa, dat we in de toekomst naar de beurs willen brengen. Ik ben verheugd dat PepsiCo onze visie deelt om het merk in Europa en wereldwijd te laten groeien", zegt Jean Valvis, de Zwitsers-Griekse oprichter van Aqua Carpatica. "Met zijn premium positionering is Aqua Carpatica een perfecte aanvulling op PepsiCo's bestaande premium drankenportfolio", aldus Silviu Popovici, CEO van PepsiCo Europe in de verklaring.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Analyse Ondernemen

PepsiCo ziet volumes dalen en omzet groeien

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden