FrieslandCampina

Nieuws RepTrak Top 30

Hoe doen foodbedrijven het in Reptrak Top 30?

28 Maart 2022 - Kimberly Bakker

Hoe kijken Nederlandse consumenten naar de grootste bedrijven van ons land? Dat is waar Reptrak continu onderzoek naar doet. Thema's als klantverwachtingen, zinvol bijdragen aan de maatschappij en tonen van aanpassingsvermogen zijn belangrijk. Net zoals vorig jaar, presteren de foodbedrijven goed in de op reputatie gebaseerde ranglijst. Zuivelcoöperatie FrieslandCampina staat zelfs op de vierde plek.

FrieslandCampina is dit jaar, op de jaarlijkse ranglijst van RepTrak, opnieuw het hoogst genoteerde voedingsbedrijf in Nederland. De zuivelverwerker staat dit jaar op de vierde plaats, na Philips, ASML en Wolters Kluwer. Eén jaar eerder stond FrieslandCampina op de derde plek. Het onderzoek toont aan dat FrieslandCampina met de juiste dingen bezig is en open en transparant is richting leden, medewerkers, media, NGO's en andere stakeholders, zo stelt FrieslandCampina zelf. "We zijn blij met deze vierde positie, maar het moedigt ons tegelijkertijd ook aan om ons verhaal nog vaker én beter te vertellen."

Ook supermarktketen Jumbo blijft goed scoren, met een vijfde plek. Daarmee is de supermarktketen op dezelfde plek blijven staan als afgelopen jaar. Ahold Delhaize volgt op plek zeven. Ook deze keten heeft één plek moeten inleveren; afgelopen jaar stond het op plek zes. Heineken staat op tien en verliest behoorlijk wat waardering. Vorig jaar stond de bierbrouwer namelijk op plek vier. Unilever staat dit jaar op plaats zeventien (-1) en DSM sluit de lijst van foodgerelateerde bedrijven af, met de 20e positie (-6).  

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Nieuws Bedrijven

Fitch blijft nog mild voor FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Zijerveld kaas gaat verder onder de naam Velder

Achtergrond Ondernemen

FrieslandCampina heeft Friso gelukkig nog

Nieuws Jaarcijfers 2023

FrieslandCampina schrijft rode cijfers na moeilijk jaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden