Walmart

Nieuws Walmart

Walmart investeert in indoor farming

2 Februari 2022 - Rianne Nieuwenhuize

Walmart en Plenty Unlimited gaan een strategisch partnerschap aan om te investeren in 'Plenty'; een bedrijf dat zich focust op indoor vertical farming. Met deze investering is $400 miljoen gemoeid. Walmart wil de technologie van Plenty gebruiken om meer verse producten te kunnen leveren.

Door de commerciële langetermijnovereenkomst kan retailer Walmart de bladgroenten van Plenty voor alle Californische filialen inkopen. Walmart is de eerste grote Amerikaanse retailer die aanzienlijk investeert in verticale landbouw. Het bedrijf ziet grote kansen met het oog op duurzaamheid en het reduceren van verspilling. 

Meerdere gewassen
Het landbouwtechnologieplatform van Plenty levert het hele jaar door pesticidevrije producten die smaken 'alsof ze vers uit de tuin zijn geplukt'. De indoor farming-architectuur combineert naar eigen zeggen software en duurzame gewaswetenschap om meerdere gewassen op één platform te laten groeien.

Aruma Kukutai, de CEO van Plenty, prijst het systeem van vertical farming. "Hierdoor kunnen we het hele jaar door binnenkweek mogelijk maken. Onze boerderijen kunnen overal worden gevestigd, zodat we fruit en groenten te allen tijde op de plank kunnen leggen. Walmart is een ideale partner om de toegang tot onze kwaliteitsproducten te testen en op te schalen."

Start-ups in de voedings- en landbouwsector zijn tijdens de pandemie een hot area geworden voor durfkapitaal, vooral omdat consumenten vaker thuis eten. Daarnaast worden retailers geconfronteerd met veel uitdagingen in de toeleveringsketen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden