FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

Opnieuw geruchten over verkoop Friso

22 December 2021 - Wouter Baan2 reacties

Opnieuw zijn er geruchten dat FrieslandCampina het merk Friso wil afstoten. Dat meldt Reuters op basis van bronnen. Begin dit jaar zongen deze geluiden ook al rond, maar toen werd dit nog stellig ontkracht.

FrieslandCampina zou zakenbank JP Morgan in de arm hebben geslagen om een deal te begeleiden. Intussen zouden diverse potentiële kopers benaderd zijn, waaronder private equitybedrijven. Ingewijden denken dat FrieslandCampina €2,2 miljard voor Friso kan vangen. 

Kortgeleden gaf FrieslandCampina aan bezig te zijn om de strategische opties rondom Friso te onderzoeken. Dat onderzoek zou in de loop van 2022 worden afgerond. Een woordvoerder van FrieslandCampina wil desgevraagd niet ingaan op de verkoopgeruchten.

Omzet en winstgevendheid omlaag
Friso maakt onderdeel uit van de divisie 'specialised nutrition'. De winstgevendheid van deze divisie staat onder druk. In het eerste half jaar van 2021 daalde de omzet met een slordige 15% tot €516 miljoen, de winstgevendheid liep zelfs met ruim 80% terug. Het laatste grote merk dat FrieslandCampina van de hand deed was in 2017 frisdrankenmerk Riedel.

Een ander gerucht dat in de wandelgangen rond gaat, is dat de zuivelcoöperatie voornemens zou zijn om de fabriek in Borculo te verkopen. Ook daar wil de woordvoerder niet op ingaan, al zegt hij wel dat dit los staat van de heroverwegingen rondom Friso. "Wij reageren niet op geruchten. Als er nieuws is, dan melden we dat." Kortgeleden kwam wel het nieuws naar buiten dat de productie in Borculo wordt afgeschaald, vanwege de teruglopende Chinese vraag naar babymelkpoeder.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.
Reacties
2 reacties
j.lohuis 23 December 2021
FC zet 't mes in de productie Borculo!!Borne en Tubbergen waren al voorgegaan!! Door fabrieks sluitingen werd de werkgelegenheid ontnomen en kwam hier ook niets voor terug in genoemde plaatsen!!
Ook hiervoor verdiend RFC geen vermelding in 't Guinness book off Records qua Belijd.
Klaas 23 December 2021
Overal is er in productiecapaciteit gesnoeid en als je naar schaalvergroting toe wilt, kan het ook niet anders. Veel erger is het slachten van de kip met de gouden eieren. Zonder kindervoeding blijft FC maar een simpel melkfabriekje
U kunt niet meer reageren.

Actuele prijzen
en noteringen in 1 overzicht

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen van o.a. grondstoffen, vlees & zuivel

Achtergrond Ondernmen

FrieslandCampina goed gepostioneerd nu in Azië

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina lijdt opnieuw verlies in Nigeria

Nieuws Bedrijven

Fitch blijft nog mild voor FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Zijerveld kaas gaat verder onder de naam Velder

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden