trabantos / Shutterstock.com

Nieuws Kellogg Company

Kellogg Company vervangt 1.400 stakende werknemers

9 December 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Kellogg Company gaat de 1.400 werknemers die sinds begin van de maand oktober staakten, 'permanent vervangen'. Het besluit volgt op het voorlopige cao-akkoord dat afgelopen week werd bereikt. Dat akkoord werd uiteindelijk toch afgewezen door een meerderheid van het personeel, aldus de vakbonden. 

Het leek er even op dat de stakingen bij Kellogg Company gestopt werden, omdat een voorlopige, nieuwe cao voor vijf jaar bereikt was. Maar, door de reactie van Kellogg's (van het 'vervangen' van de stakende medewerkers), bleven de vakbondsleden van de graanfabrieken in Michigan en Lancaster staken. De werknemers willen meer loonsverhoging, omdat ze iedere week meer dan tachtig uur werken om die fabrieken tijdens de crisis draaiende te houden. Ze eisen betere pensioenvoorzieningen en willen dat de directie afziet van plannen voor een tweeledig beloningssysteem. Hierdoor krijgen werknemers in de fabrieken minder loon dan degenen die hier langer werken.

De stakende werknemers van de fabrieken in Michigan, Lancaster, Memphis en Battle Creek moeten nu het veld ruimen. Dit omdat Kellogg's continuïteit van het bedrijfsproces voorop zet. "Na negentien onderhandelingssessies in 2021, zonder deal, gaan we ons weer concentreren op vooruitgang", zo meldt Chris Hood, de CEO van Kellogg North America op de website van Kellogg's. "De langdurige werkonderbreking laat ons geen andere keuze dan door te gaan met het noodplan, inclusief het inhuren van vervangende werknemers in posities die zijn verlaten door de stakende werknemers. We zijn het aan onze klanten verplicht om product te blijven leveren."

Het wordt nog een hele uitdaging voor Kellogg's om vervanging te vinden voor de 1.400 ontslagen werknemers. De arbeidsmarkt in de Verenigde Staten is zeer krap, en fabrieksarbeid met onregelmatige werktijden en matige lonen zijn al niet zo in trek.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden