Personeelstekort

slachterij varkensvlees

Opinie Ceel Elemans

Arbeidskrapte vraagt om maximale creativiteit

Arbeidsmarktkrapte remt groei. Het personeelstekort vraagt maximale creativiteit in het boeien en binden van personeel om toekomstige groei veilig te stellen. Maar ook het gebruik van robots kan verlichting bieden. In deze blog delen koplopers hoe zij modern werkgeverschap inzetten om hun toekomstbestendigheid te beschermen. 
18 April 2022
slachterij vleesverwerking

Nieuws Arbeidskrapte

'Neem arbeidstekorten in Britse foodsector serieus'

De ernst van de arbeidstekorten in de Britse voedingsmiddelenindustrie mag niet onderschat worden. 'Als de regering geen maatregelen treft, dan zal de sector permanente schade oplopen en zullen we als land afhankelijker worden van voedselimporten.'
11 April 2022
Caroline Blom

Interview Caroline Blom (TLN)

'Verbreed je horizon in zoektocht naar personeel'

Er zijn in Nederland 14.000 openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs en nog zeker 9.000 vacatures voor logistiek dienstverleners. Tegelijkertijd zijn er nog nooit zoveel mensen actief geweest in de sector. Caroline Blom, adviseur Strategisch Arbeidsmarktbeleid bij brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland gaat verder in op de krapte op de arbeidsmarkt.
23 Februari 2022
Yorick van Baarsel New Fork

Interview New Fork

'Personeelstekort houdt voorlopig nog aan'

Horeca- en cateringbedrijven hebben de afgelopen twee jaar flink wat voor de kiezen gekregen. Meegaan met en inspelen op ontwikkelingen is volgens Yorick van Baarsel van New Fork belangrijk om te overleven. “Je moet aan de slag met data en informatie én met automatisering. Voorlopig houdt de krapte op de arbeidsmarkt nog wel aan.”
16 Februari 2022
euro valuta Boerenbusiness Coronavirus

Nieuws Coronacrisis

Hoog ziekteverzuim in voedingsindustrie

Vlaamse en Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven hebben te maken met fors personeelsuitval door de coronapandemie. Het is steeds complexer om productielijnen bemand te krijgen en in sommige sectoren leidt het tekort al tot uitval van de productie. Fevia, de Vlaamse federatie van de voedingsmiddelenindustrie, meldt dat inmiddels 8,5% van het personeel zich ziek meldt.
25 Januari 2022
Kelloggs

Nieuws Kellogg Company

Kellogg Company vervangt 1.400 stakende werknemers

Kellogg Company gaat de 1.400 werknemers die sinds begin van de maand oktober staakten, 'permanent vervangen'. Het besluit volgt op het voorlopige cao-akkoord dat afgelopen week werd bereikt. Dat akkoord werd uiteindelijk toch afgewezen door een meerderheid van het personeel, aldus de vakbonden. 
9 December 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Arbeidkrapte

Wanhopige Tyson Foods gaat personeel overbetalen

Net zoals in Europa kampen ook Amerikaanse slachterijen met grote personeelstekorten. In een poging om toch voldoende handjes aan de slachtlijn te krijgen, gaat Tyson Foods het personeel nu overbetalen.
9 December 2021
slachterij vleesverwerking

Achtergrond Vleesindustrie

Tekort aan personeel in vleesindustrie zorgelijk

Zoals in veel sectoren, is ook voor de vleesindustrie het gebrek aan personeel een groot probleem. Het probleem is zo nijpend dat slachterijen en vleesverwerkers te weinig handjes hebben om de shifts te vullen. Ook in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk luiden slachterijen de noodklok. De oude garde haakt af en nieuwe aanwas is er niet, zo laat een detacheerder weten.  
5 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden