Graan

haven graanexport

Analyse Granen

Beperkte beschikbaarheid tarwe drijft prijs verder op

De tarwenotering op de CBoT heeft de psychologische grens van $1.000 per bushel doorbroken. Waar kunnen we graan krijgen? Dat is de vraag die handelaren stellen. Zo lang daar geen antwoord op komt, kan de markt nog stappen omhoog blijven zetten.
2 Maart 2022
haven graanexport

Nieuws Granen

Graanmarkt sorteert voor op oorlog in Oekraïne

Rusland en Oekraïne zijn beiden agrarische grootmachten. De escalerende spanningen tussen de landen blijven dan ook niet zonder gevolgen voor de granenmarkt. Dat effect is al langer te merken en de recente ontwikkelingen voegen daar een nieuwe dimensie aan toe.
22 Februari 2022
Kelloggs

Nieuws Kellogg Company

Kellogg Company vervangt 1.400 stakende werknemers

Kellogg Company gaat de 1.400 werknemers die sinds begin van de maand oktober staakten, 'permanent vervangen'. Het besluit volgt op het voorlopige cao-akkoord dat afgelopen week werd bereikt. Dat akkoord werd uiteindelijk toch afgewezen door een meerderheid van het personeel, aldus de vakbonden. 
9 December 2021
De Zandhaas Jos Kors

Interview Korenmolen De Zandhaas

'Wij moeten het hebben van speciale producten'

In het begin van de coronatijd boekte Korenmolen De Zandhaas in Santpoort-Noord 400% meer omzet. Thuisbakken was populairder dan ooit. Dit najaar moet blijken wat daar van over is. De molenaars verwachten dat de vraag naar speciale graanproducten aanhoudt. Daarmee blijft er ruimte voor het ambacht in een markt die gedomineerd wordt door grote meelfabrieken.
9 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden