Jonathan Weiss / Shutterstock.com

Nieuws Acquisitie

Archer Daniels Midland neemt Sojaprotein over

29 November 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Voedingsbedrijf Archer Daniels Midland (ADM) kondigt vandaag aan dat het de overname van Sojaprotein heeft afgerond. Sojaprotein is een Europese leverancier van niet-GMO geproduceerde soja-ingrediënten. Door de overname kan ADM nog verder groeien in de markt van alternatieve eiwitproducten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

"ADM loopt meer dan zeven decennia voorop in baanbrekende innovatie in alternatieve eiwitten en we blijven investeren om onze mogelijkheden uit te breiden om te voldoen aan de snelgroeiende vraag naar nieuwe eiwitoplossingen, terwijl we onze voedingsactiviteiten wereldwijd laten groeien", aldus Vince Macciocchi die leiding geeft aan ADM's Nutrition-activiteiten. "Samen zijn ADM en Sojaprotein perfect gepositioneerd voor verdere groei, terwijl we werken aan de behoeften van Europese consumenten die op zoek zijn naar lokaal geproduceerde, niet-GMO plantaardige ingrediënten in hun voedsel en dranken."

Het bedrijf Sojaprotein is opgericht in Servië. Het exporteert plantaardige eiwit ingrediënten naar 65 landen. In 2020 bedroeg de omzet van Sojaprotein meer dan $100 miljoen. Recentelijk werd door het bedrijf het soja-eiwitcomplex van een bedrijf in Brazilië overgenomen. Ook werd een nieuwe erwteneiwitfabriek in Enderlin (North Dakota) aangekocht, plus de joint venture PlantPlus Foods.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden