Shutterstock

Nieuws Dierenwelzijn

Dierenwelzijn te laag bij nieuwe sterrenrestaurants

6 April 2021 - Kimberly Bakker

Dierenwelzijn staat nog niet altijd even hoog op de agenda bij de restaurants met een Michelin-ster. Bij zeven van de tien nieuwe sterrenrestaurants is een onvoldoende behaald op dit thema. Dat blijkt uit een onderzoek van DierenwelzijnsCheck. Zo staat op bijna de helft van de menukaarten nog altijd een bedreigde vissoort.

Tien restaurants hebben vorige week een felbegeerde Michelin-ster verdiend. Maar, zeven van die tien scoren wel onvoldoende op het thema 'dierenwelzijn'. Dat toont Dierenwelzijnscheck aan. Veel van de sterrenrestaurants hanteren de klassieke Franse keuken, met veel vlees en daarbij ook volgens de organisatie 'dieronvriendelijk' eten. Daarbij kan gedacht worden aan foie gras en kalfsvlees. Bij zes van de tien nieuwe restaurants staan deze gerechten op de kaart.

Ook staat op de helft van de menukaarten ten minste één gerecht met een bedreigde vissoort, zoals zeebaars, paling, tarbot of tonijn. "Deze vissoorten zijn bijna uitgestorven of het vissen ernaar levert schade op aan de zeebodem en andere soorten", zo schrijven de onderzoekers van DierenwelzijnsCheck.

Dierenwelzijn meenemen in beoordeling
DierenwelzijnsCheck roept Michelin op om dierenwelzijn vanaf komend jaar mee te nemen in de beoordeling. "Michelin gaat niet met de tijd mee. Het lijkt haast of je dierenleed moet serveren om kans te maken op een ster. Michelin kan het verschil maken door restaurants met een diervriendelijk menu te belonen en als nieuwe standaard te nemen. Je hoeft niet dieronvriendelijk te koken om luxe en exclusief te zijn." 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden