Shutterstock

Nieuws Kweekvlees

DSM investeert in kweekvleesproducent

24 Maart 2021 - Redactie Foodbusiness

Kweekvleesproducent Meatable heeft €47 miljoen opgehaald om de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Chemieconcern DSM is een van de grote investeerders. Met het geld wil Meatable onder meer kleinschalig gaan produceren op de Biotech Campus in Delft, de standplaats van het bedrijf.

Meatable hoopt met het bedrag van €47 miljoen de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Het bedrijf produceert momenteel kweekvlees met stamcellen en richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van varkens- en rundvlees. Het doel? Dat het vlees in 2025 voor een goede prijs beschikbaar is voor de consument.

"Om aan de groeiende vraag naar vlees te kunnen voldoen, hebben we oplossingen nodig", zo stelt Krijn de Nood, de topman en oprichter van Meatable. Het kweekvleesbedrijf verwacht dat het kweken van vlees, wanneer de technologie volledig is ontwikkeld, slechts een paar weken in beslag neemt. "Dit tegenover de jaren die het duurt om een dier te laten groeien."

DSM als investeerder
Een van de grote investeerders is speciaalchemieconcern DSM. Ook de voormalig directeur van de Bill & Melissa Gates Foundation, Rick Klausner, steekt geld in Meatable. Het nieuwste bedrag van €47 miljoen euro brengt het totaal opgehaalde bedrag (sinds de oprichting in 2018) op €60 miljoen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Vlees & Eiwit

'Nederlandse eiwitsector loopt tegen grenzen aan'

Nieuws Vlees & Eiwit

Ook Picnic en Spar gaan voor 60% plantaardig eiwit

Nieuws Vlees & Eiwit

Duitsland schaalt flink op in aanbod vleesvervangers

Achtergrond Vlees & Eiwit

Investeerders plantaardige markt zijn voorzichtiger

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden