Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Mexico opent markt voor Zuid-Amerikaans vlees

29 November 2022 - Matthijs Bremer

Door hoge inflatie opent Mexico zijn markt voor Argentijns en Braziliaans vlees. Binnenkort kunnen Mexicaanse bedrijven weer rundvlees uit Argentinië en varkensvlees uit Brazilië importeren.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Naast Argentijns rundvlees accepteert Mexico weer varkensvlees uit één Braziliaanse provincie, namelijk Santa Catarina. Deze provincie wordt er specifiek uitgelicht, omdat dit gebied vrij is van mond-en-klauwzeer en vaccinatie niet nodig is. Vlees van gevaccineerde runderen komt Mexico namelijk niet in.

In 2001 werden deze landen geplaagd door mond-en-klauwzeer. Daarom verbood Mexico de import van vlees uit Argentinië en Brazilië. De onderhandelingen voor het heropenen van de markt voor importen is inmiddels acht jaar gaande. Vanwege de hoge inflatie opent Mexico zijn markt voor Argentijns en Braziliaans vlees.

Inflatie
In Mexico steeg de prijs van voedsel gemiddeld met zo'n 14%. Dit komt onder andere door tegenvallende resultaten van de Mexicaanse agrarische sector. Zo werd er in de eerste tien maanden van 2022 ongeveer 4,5% minder varkensvlees geproduceerd. Door extra importen toe te staan, hoopt het land de voedselprijs te kunnen drukken.

Tot nu toe werd de krapte op de Mexicaanse markt opgevangen door importen uit de Verenigde Staten. Door een hoge export is de Amerikaanse vleesprijs inmiddels flink opgelopen. Vooral de markt van rundvlees is op dit moment krap. Daarom lijken de onderhandelingen tussen Mexico en de Zuid-Amerikaanse landen in een stroomversnelling te zijn geraakt. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden