Shutterstock

Nieuws Grondstoffen

Mozzarella steelt de show op Global Dairy Trade

21 Mei 2024 - Wouter Baan

De zuivelmarkt in Europa maakt sinds vorige week serieuze stappen naar boven. Dit betere sentiment komt ook duidelijk tot uiting op de Global Dairy Trade (GDT). Vooral mozzarella zit in de lift. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De trendsettende zuivelveiling grossiert in behoorlijk grote prijsstijgingen. Enkel Cheddar maakt een pas op de plaats. Daar staat tegenover dat mozzarella als ander kaassoort bijna 10% stijgt tot $4.215 per ton.

Hoogst sinds 2022
Met 5,1% realiseert ook boter een stevige plus en stijgt daarmee tot het hoogste niveau in ruim twee jaar. In 2022 – het jaar met extreem hoge zuivelprijzen – piekte boter kortstondig boven de grens van $7.000 per ton en dat niveau is ook nu binnen handbereik gekomen. De aantrekkende markt beperkt zich niet alleen tot Europa maar is ook op de wereldmarkt zichtbaar. Het augustuscontract van Europees product werd op de veiling zelfs al voor $7.260 verhandeld. Nieuw-Zeeland product is nog wat goedkoper en dat 'drukt' de gemiddelde prijs. 

Ook de melkpoedermarkt deelt onverwacht mee in de opleving. Met een verhoging van 3,5% stijgt mager product tot $2.629 per ton. Volle melkpoeder is op de GDT stilletjes al langer bezig aan een opleving en stijgt met krap 3% tot $3.408 per ton.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden