Shutterstock

Markt Starter Grondstoffen

Wasde-rapport zet de toon op granenmarkt

10 November 2023 - Max van der Heijden

De publicatie van het Wasde-rapport verandert het perspectief op de granenmarkt. Op de suiker- en koffiemarkt blijft koffie de hoofdrol spelen. Koud weer in Europa stuwt de gasprijs iets hoger. Dit is de Markt Starter van 10 november 2023.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De ontwikkeling van de koersen van de grondstoffen op de termijnmarkten in Chicago, Parijs, Londen en Leipzig zijn elke werkdag te volgen op ons live koersenoverzicht. Voor de technische analyse van de koersen van de grondstofmarkten is er het Dashboard Grondstoffen op Foodbusiness.

Tarwe
De tarweprijzen op de Matif en CBoT zijn donderdag gedaald. Het Wasde-rapport dat donderdag verscheen voorspelde hogere productie, lager binnenlandsgebruik en hogere eindvoorraden voor de VS.

Soja
De sojabonenkoers is donderdag scherp lager gesloten. In het Wasde-rapport staat dat de sojabonenvoorraad aan het eind van het jaar de grootste ooit zal zijn.

Suiker
De suikerprijzen zijn donderdag gestegen. De prijs zit in de lift door het vooruitzicht dat wereldwijde voorraden krapper worden. Opstoppingen in Braziliaanse havens zorgen ervoor dat de suikerexport alles behalve vloeiend verloopt.

Koffiebonen
De koffiekoersen sloten vrijdag hoger en blijven maar stijgen. De koersen zitten in de lift door de krappe voorraden in ICE-magazijnen.

Palmolie
De Maleisische palmolie daalde op donderdag door signalen dat er sprake is van deflatie in China. De palmoliemarkt wacht ook op Maleisische vraag en antwoord data, die vandaag verschijnt.

Aardgas
De TTF-gasprijs is donderdag gestegen door lagere temperaturen in Europa. De verwachting is dat de gasvraag de komende dagen toeneemt door dalende temperaturen tot en met zondag. Lagere winden in delen van Europa en het Verenigd Koninkrijk maken windmolenproductie lager.

Brent-olie
De Brent-olieprijs steeg donderdag licht en stabiliseerde licht De zorgen over een mogelijke voorraadverstoring door het conflict in het Midden-Oosten zijn weg en onzekerheden over de vraag in China in de VS drukken de koers verder omlaag.

Euro/dollar
De euro/dollarkoers is donderdag gedaald. De dollar zat in de lift dankzij uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell. Bovendien zei een ECB-bestuurslid dat de ECB klaar is met het verhogen van de rentes.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden