Shutterstock

Markt Starter Grondstoffen

Slecht weer in Brazilië hindert sojateelt

8 November 2023 - Max van der Heijden

Brazilië blijft een hoofdrol spelen op de soja en koffiemarkt, de Amerikaanse wintertarwe staat er goed op en een scherp dalende olieprijs zorgt dat de suiker ook goedkoper wordt.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De ontwikkeling van de koersen van de grondstoffen op de termijnmarkten in Chicago, Parijs, Londen en Leipzig zijn elke werkdag te volgen op ons live koersenoverzicht. Voor de technische analyse van de koersen van de grondstofmarkten is er het Dashboard Grondstoffen op Foodbusiness.

Tarwe
De tarweprijs op de Matif was dinsdag vlak, op de CBoT daalde de prijs. 50% van de Amerikaanse wintertarwe staat er goed op, wat beter is dan een week geleden en ook beter is dan verwacht. 

Soja
De sojabonenkoers op de CBoT sloot op het hoogste punt in twee maanden tijd door ongunstig weer in Brazilië. 

Suiker
De suikerkoersen zijn dinsdag gedaald. Een koersdaling van de olieprijzen zorgde ervoor dat speculanten hun suikercontracten van de hand deden. 

Koffiebonen
De koffiebonenprijzen zijn gedaald. Een sterke dollar zorgde voor verkopen van koffiecontracten. Bovendien was regenval in Brazilië gunstig voor het gewas. 

Palmolie
De palmoliekoersen zijn gedaald. De verwachting van hogere voorraden drukte de prijs, maar een zwakkere ringgit beperkte het verlies. 

Aardgas
De Europese gasprijzen zijn dinsdag gestegen. De Europese gasvoorraden zijn goedgevuld en het weer is mild. Toch hangt het conflict in Israël nog steeds boven de markt. .

Brent-olie
De Brent-olieprijzen zijn gedaald door een sterke groei van de Amerikaanse ruweolievoorraad en een daling van de verwachte Amerikaanse olieconsumptie. 

Euro/dollar
De euro/dollarkoers daalde dinsdag door een sterke dollar en slechter dan verwacht economisch nieuws uit de eurozone, waaronder een daling van de fabrieksproductie in Duitsland in september. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden