Shutterstock

Markt Starter Grondstoffen

Koers meeste grondstoffen aan het dalen, op eentje na

7 November 2023 - Max van der Heijden

De koersen van de meeste agrarische grondstoffen zaten aan het begin van deze week in een dalende lijn, op eentje na. Valutaperikelen houden de tarwemarkt bezig, in Brazilië zorgen transportvertragingen voor een lagere suikerexport en is het weer ongunstig voor sojabonen. Tot slot houdt het ongewoon warme weer de gasprijzen in balans. Dit is de Markt Starter van dinsdag 7 november 2023.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De ontwikkeling van de koersen van de grondstoffen op de termijnmarkten in Chicago, Parijs, Londen en Leipzig zijn elke werkdag te volgen op ons live koersenoverzicht. Voor de technische analyse van de koersen van de grondstofmarkten is er het Dashboard Grondstoffen op Foodbusiness.

Tarwe
De tarwekoers op de Matif is begin deze week gedaald. Op de CBoT sloot de koers licht hoger door een zwakke dollar die de aankoop van Amerikaanse tarwe aantrekkelijker maakte.

Soja
De sojabonenkoers op de CBoT sloot maandag hoger. De koers zit in de lift dankzij droogte in Argentinië en delen van Brazilië en zware regenval in andere delen van dat land.

Suiker
De suikerprijzen sloten maandag hoger en bereikten in New York het hoogste punt in twaalf jaar tijd. Vooruitzichten van wereldwijde tekorten stuwt de prijs hoger. Verstoppingen in Braziliaanse havens beperken de exporten die in oktober 10% lager lagen dan in december.

Koffiebonen
De koffieprijzen zaten maandag in de lift. De ICE-voorraden arabica en robusta blijven krap en de arabicavoorraad bereikte maandag een nieuw dieptepunt.

Palmolie
De palmoliekoers sloot maandag hoger door een sterkere Maleisische ringgit en de verwachting dat de voorraden en productie in oktober gaan groeien.

Aardgas
De Europese gasprijzen daalden door ongewoon warm weer, goedgevulde Europese voorraden en verdwijnende zorgen dat de oorlog tussen Israël en Hamas impact gaat hebben op de gasvoorziening.

Brent-olie
De Brent-olieprijs steeg licht door het nieuws dat Rusland en Saoedi-Arabië de productie laag houden, wel staat de prijs onder druk door optimisme dat de oorlog tussen Israël en Hamas zich niet verder verspreid door het Midden-Oosten en de lagere Chinese exporten.

Euro/dollar
De euro/dollarkoers daalde maandag licht. De euro begon de dag sterk door beter dan verwacht investeerdersvertrouwen, maar de dollar herstelde zich.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden