Nestlé

Markt Starter Grondstoffen

Grondstoffenmarkten zijn bepaald niet koersvast

1 November 2023 - Max van der Heijden

Regenval in Brazilië is gunstig voor de koffie- en sojabonenteelt. De tarweprijzen dalen dankzij de goede stand van Amerikaanse wintertarwe en suiker is flink goedkoper dankzij dalende olieprijzen. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De ontwikkeling van de koersen van de grondstoffen op de termijnmarkten in Chicago, Parijs, Londen en Leipzig zijn elke werkdag te volgen op ons live koersenoverzicht. Voor de technische analyse van de koersen van de grondstofmarkten is er het Dashboard Grondstoffen op Foodbusiness.

Tarwe
De tarweprijzen op de Matif en CBoT zijn dinsdag gedaald. Voorraadzorgen op het zuidelijk halfrond namen af en de vraag naar tarwe is zwak. De Russische export wordt geschat op 4,4 miljoen ton in oktober 0,1 miljoen ton lager dan een jaar geleden. 

Soja
De sojabonenkoers sloot dinsdag hoger. Ongunstig weer in Brazilië waar in het zuiden zware regenval en het in het noorden zeer droog en heet is, is slecht nieuws voor het gewas. 

Suiker
De suikerprijzen zijn dinsdag gestegen door zorgen dat Thailand binnenkort de suikerexport aan banden gaat leggen. Het land wil op die manier inflatie onder controle krijgen en voedselzekerheid garanderen. .

Koffiebonen
De koffiekoersen sloten dinsdag hoger. De koffieprijzen stijgen door alsmaar kraper wordende koffievoorraden. Zo bereikte de arabicavoorraad in de ICE-magazijnen het laagste punt in 1 jaar tijd. 

Palmolie
De Maleisische palmoliekoers is dinsdag gedaald door zorgen over groeiende voorraden en een zwakkere Chinese markt. 

Aardgas
De TTF-gasprijs is dinsdag gedaald. Zorgen over de impact van het conflict in het Midden-Oosten zorgen voor spanning op de gasmarkt, maar milde temperaturen en goedgevulde voorraden in Europa houden de prijsstijgingen beperkt. 

Brent-olie
De Brent-olieprijs is dinsag scherp gedaald. De zorgen dat de oorlog in het Midden-Oosten verder zou ontsporen is nog geen waarheid geworden waardoor de rust iets terugkeert op de oliemarkt. 

Euro/dollar
De euro/dollarkoers daalde door nieuws dat het BBP voor de Eurozone in Q3 lager was dan verwacht evenals lager dan verwachte consumentenprijzen. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden