Shutterstock

Analyse Grondstoffen

Tarweprijs lijkt daling voort te zetten

5 Januari 2023 - Max van der Heijden

De prijzen voor het maartcontract tarwe op de Matif en CBOT blijven dalen. De prijzen zijn woensdag scherp lager geëindigd en lijken die koers donderdag voort te zetten. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eerder op de dag zat de Amerikaanse tarwe dankzij koopjesjagers nog licht in de lift tijdens de Aziatische sessie, maar met het openen van de beurs in Chicago is de prijs weer aan het dalen. Het grote aanbod aan Russische tarwe zorgt hier voor. 

Handelaren houden een gesprek tussen Rusland en Turkije over onderhandelingen om de oorlog te beëindigen nauwlettend in de gaten. Voorbeurs leek dit positieve bericht de beursprijs enigszins omhoog te stuwen, maar voorlopig lijkt een vredesakkoord er niet in te zitten. Een adviseur van de Oekraïense president Zelensky liet weten dat zijn land niet akkoord gaat met de Russische eis dat het alle territoria die het heeft geclaimd mag houden. 

Australië
De Australische CBH Group heeft de laatste maand van het jaar 2,18 miljoen ton granen geëxporteerd en voor het eerst in het 90-jarige bestaan 1 miljoen ton granen vervoerd via het spoor in een maand tijd. 

Op het moment van schrijven staat het maartcontract tarwe op de Matif op €298 per ton. Dat is 0,33% lager dan de slotprijs van €299 per ton. Op de CBOT bedraagt de prijs $271,54 per ton. Deze staat nu 0,87% lager dan woensdag.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden