Shutterstock

Analyse Grondstoffen

Tarweprijzen stabiel rond 300 euro per ton

7 December 2022 - Max van der Heijden

Het decembercontract tarwe op de Matif staat op het moment van schrijven opnieuw lager, op de CBOT lijkt het tij eindelijk te zijn gekeerd, daar is de tarweprijs hoger geopend. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De koers lijkt daar te profiteren van koopjesjagers en handelaren die hun short posities afdekken. Wel zijn de vooruitzichten voor export van Amerikaanse tarwe nog steeds niet rooskleurig. De prijsstijging lijkt vooral veroorzaakt door investeerders. 

Verder vooruitkijkend is te zien dat de Matif-contracten voor maart 2023 en september 2023 al stijgen. Het contract voor maart bereikte €301 per ton en is sindsdien gestegen. Het contract voor september 2023 is inmiddels onder de €300 per ton gedoken. Eerder werd al duidelijk dat dat voor veel inkopers het moment is om in te stappen en de tarwe voor volgend seizoen in te kopen. Nu de prijzen maar blijven dalen is het de vraag wanneer Russische exporteurs besluiten de export stil te leggen omdat ze er zelf niet meer genoeg aan kunnen verdienen. 

Koersen
Het decembercontract tarwe op de CBOT staat 3,08% hoger dan de slotkoers van dinsdag. Tijdens het schrijven van dit artikel is de koers van de tarweprijs op de Matif weer gestegen, deze staat nu 0,16% hoger dan dinsdag aan het eind van de dag op €308,75 per ton. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden