EQRoy / Shutterstock.com

Nieuws Grondstoffen

Fonterra werkt samen met DSM in zuivelalternatieven

26 Augustus 2022 - Klaas van der Horst

Het Nieuw-Zeelandse Fonterra en DSM richten samen een bedrijf op voor de productie van zuivelalternatieven uit gist. Dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Fonterra doet dit om geen marktontwikkeling te missen en ook om niet alleen afhankelijk te zijn van melkpoeders.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Fonterra is een mondiale speler in de zuivelbusiness. Het bedrijf maakt ook andere producten, maar de kern van haar activiteiten is wel de productie en export van (volle) melkpoeder. In een veranderende markt, waarbij zuivelvervangers sterk opkomen, vindt Fonterra het riskant om alleen te blijven leunen op de vertrouwde activiteiten, zo geven zegslieden rond het bedrijf aan. Daarnaast is een gefermenteerd zuivelalternatief ook een kans.

Samenwerking sinds 2019
De samenwerking tussen Fonterra en DSM in precisie fermentatie dateert al vanaf 2019. Samen hebben beide bedrijven technologie ontwikkeld waarbij gisten eiwitten produceren met vergelijkbare eigenschappen als melkeiwitten. Hun vindingen hebben ze neergelegd in patenten. Deze liggen aan de basis van een nieuw gezamenlijk bedrijf.

Over een investeringsbedrag en de vraag waar de nieuwe onderneming wordt gebouwd, is nog niets bekend gemaakt. Fonterra en DSM hebben tot nog toe weinig losgelaten over hun samenwerking. Wel bekend is dat Fonterra samenwerkt met DSM bij de emissiereductie van koeien via het gebruik van Bovaer, maar DSM werkt op dit gebied samen met meer zuivelbedrijven, zoals Valio, Friesland Campina en CP Foods.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden