Shutterstock

Aangeboden door Foodbusiness

Technische analyse granen koerst naar weerstand

8 Juni 2022 - Redactie Foodbusiness

In de Technische Analyse van Foodbusiness blijft de granen ( ) onveranderd positief. De adviestool gaf al op het niveau van €259.50 een koopsignaal en bleef deze onveranderd volhouden in een ongekende lange rally opwaarts. Met de slotkoers van €397.50 afgelopen vrijdag lag het rendement op meer dan 50% als deelnemers op de granenmarkt de tool had gevolgd. Deze was natuurlijk nog een stuk hoger toen de tarwe op de Matif in Parijs piekte op €440 per ton.

Deze piek heeft er wel voor gezorgd dat de eerste weerstand op hogere prijzen nu gelegd is op €438 euro en de tweede weerstand pas te vinden is op €500. Toch lijkt de kracht iets uit de markt te lopen en heeft de graanmarkt moeite om weer boven de €400 zich te settelen. De eerste stop/los wordt gegeven op €347.80 wat voorlopig nog niet aan de orde is. Wel ligt er een sterke weerstand in de markt rond de €370.

Ook ruwe olie laat in de Technische Analyse mooie rendementen zien tot een plus van 50% deze week. Daarbij is de range voor weerstand en steun zo breed dat een hoog volatiele markt voorlopig wel in beeld blijft.

Wil u ook meer weten over de technische analyse van de grondstoffen tarwe, sojabonen, korrelmais, suiker, koolzaad, maïs, ruwe olie en de euro/dollar neem dan een abonnement. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Grondstoffen

Lagere oogstprognose helpt niet cacaoprijs te temperen

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Nieuws Grondstoffen

Cacaosector zet zich schrap voor ontbossingswet

Nieuws Vlees & Eiwit

Super Bowl stuwt vraag naar vlees en kaas in VS

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden