Shutterstock

Aangeboden door Foodbusiness

Technische analyse granen koerst naar weerstand

8 Juni 2022

In de Technische Analyse van Foodbusiness blijft de granen ( ) onveranderd positief. De adviestool gaf al op het niveau van €259.50 een koopsignaal en bleef deze onveranderd volhouden in een ongekende lange rally opwaarts. Met de slotkoers van €397.50 afgelopen vrijdag lag het rendement op meer dan 50% als deelnemers op de granenmarkt de tool had gevolgd. Deze was natuurlijk nog een stuk hoger toen de tarwe op de Matif in Parijs piekte op €440 per ton.

Deze piek heeft er wel voor gezorgd dat de eerste weerstand op hogere prijzen nu gelegd is op €438 euro en de tweede weerstand pas te vinden is op €500. Toch lijkt de kracht iets uit de markt te lopen en heeft de graanmarkt moeite om weer boven de €400 zich te settelen. De eerste stop/los wordt gegeven op €347.80 wat voorlopig nog niet aan de orde is. Wel ligt er een sterke weerstand in de markt rond de €370.

Ook ruwe olie laat in de Technische Analyse mooie rendementen zien tot een plus van 50% deze week. Daarbij is de range voor weerstand en steun zo breed dat een hoog volatiele markt voorlopig wel in beeld blijft.

Wil u ook meer weten over de technische analyse van de grondstoffen tarwe, sojabonen, korrelmais, suiker, koolzaad, maïs, ruwe olie en de euro/dollar neem dan een abonnement. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief