Shutterstock

Analyse Rundvlees

Geen opwaarts potentieel meer bij rundvlees?

19 Mei 2022 - Redactie Foodbusiness

De handel in rundvlees loopt op dit moment iets moeizamer in vergelijking tot voorgaande weken. Hogere prijzen voor vooral de luxere onderdelen lijken door afnemers niet meer te worden geaccepteerd.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De recordprijzen voor slachtrunderen en rundvlees hebben ervoor gezorgd dat de afzet van rundvlees moeilijker verloopt. Vooral de luxere onderdelen zijn lastiger te verkopen. De afzet van producten als gehakt loopt wel goed door. De consument voelt de hoge inflatie duidelijk in de portemonnee. Dit zorgt er nu dus voor dat luxeproducten minder afzet vinden.

Aanbod vlees nog altijd niet groot
De situatie op de markt zorgt ervoor dat vooral de 'dikkere kwaliteit' koeien en vleesstieren afgelopen weken minder geld opbrachten. Twee weken op rij werden de prijzen gemiddeld genomen met €0,10 per kilo geslacht gewicht teruggezet. 'Dunne' koeien daalden iets minder in prijs, zo meldt de handel. Het lijkt er daarmee op dat de verschillen in uitbetaalprijzen tussen luxevee en uitgemolken koeien kleiner wordt.

Dat de prijzen op de veemarkten deze week onveranderd blijven, wordt in de handel gezien als een poging om de stemming niet te veel negatief te beïnvloeden. Het vleesaanbod is bovendien nog altijd niet erg groot, maar ligt afgelopen weken wel iets hoger dan afgelopen jaar. De capaciteit van de slachthuizen wordt echter nog niet geheel benut en het aanbod vindt dan ook nog probleemloos een plek. De huidige ontwikkeling lijkt dan ook het meest op een bescheiden correctie op zeer hoog niveau.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden