Shutterstock

Analyse Varkens

Tik op varkensmarkt: Vion en Tönnies verlagen prijs

12 Januari 2022 - Redactie Foodbusiness

De varkensnoteringen leken even onveranderd te blijven. Vion Nederland en de Duitse ISN melden onveranderde noteringen. Toch gooien Tönnies en Vion Duitsland de knuppel in het hoenderhok en snijden opnieuw een hap uit de al recordlage prijzen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Duitsland wordt gesproken over een zwakke vleeshandel. De huidige golf van besmettingen van de omikronvariant en de daarmee gepaard gaande beperkingen doen de vleesafzet geen goed. In Nederland was de slappe en onzekere vleeshandel voor Vion maandag 10 januari reden om de bekendmaking van de notering uit te stellen.

Forse minnen voor verschillende onderdelen
Uit de prijsopgaven voor de DCA-varkensonderdelennoteringen wordt de moeilijke situatie in de vleeshandel duidelijk. Een groot aantal onderdelen wordt verkocht tegen lagere prijzen. Met name ribben en nekken, met een min van €8,67 cent per kilo, moeten flink in prijs inleveren. Ook de min van €3,67 cent voor hammen doet in de verkoop pijn. Op het hele karkas wordt ruim €4 cent per kilo ingeleverd.

Dat de VEZG-notering deze week desondanks niet naar beneden toe werd bijgesteld wordt ingegeven door een niet extreem ruim levend aanbod varkens. In Duitsland werden vorige week ruim 823.000 varkens geslacht met een gemiddeld gewicht van 97,5 kilo. Ook het aanbod voor komende week lijkt volgens de Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands (ISN) niet overdreven groot.

Duitse slachters stellen 'hauspreise' nog scherper bij
Ondanks dat ook Duitse slachthuizen klagen over de marges blijft de Duitse VEZG-notering  dus onveranderd staan op €1,23 per kilo geslacht gewicht. De Duitse slachters accepteren de onveranderde notering niet en stellen de prijzen verder naar beneden bij. Zowel de prijzen van Tönnies als Vion Duitsland staan nu op €1,17 per kilo geslacht gewicht.

Vion Nederland houdt haar notering onveranderd op €1,31 per kilo geslacht gewicht (inclusief btw) en Compaxo noteert onveranderd op €1,10 per kilo geslacht gewicht (exclusief btw). Van Rooi noteert ook onveranderd op €1,11 per kilo geslacht gewicht (exclusief btw).

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden