Shutterstock

Nieuws Financering

Forse steun voor mkb’s die inzetten op eetbare insect

22 April 2022 - Kimberly Bakker

Het ValuSect consortium kent €460.000 aan diensten toe aan achttien mkb'ers in de Europese Unie die inzetten op eetbare insecten. "De toekenning houdt in dat de bedrijven worden ondersteund door deskundige partners bij het verder ontwikkelen van hun ideeën op het gebied van insectenproductie en consumentenacceptatie in Noordwest-Europa", staat in een persbericht.

In totaal ontving het ValuSect consortium 26 aanvragen, afkomstig van 24 aanvragers. De achttien beste voorstellen ontvangen een voucher ter waarde van €10.000, €20.000 of €40.000 voor diensten van ValuSect-partners. "We zijn blij dat er veel belangstelling is om van onze diensten te genieten", stelt Sabine van Miert, projectleider aan Thomas More University of Applied Sciences, in een persbericht. "De sector van insectenproducten heeft zoveel potentieel en we zijn tevreden dat we de ontwikkeling ervan kunnen stimuleren."

De voucher kan aan een breed scala van onderwerpen worden besteed: van het ontwikkelen van een voedersubstraat tot het verkrijgen van kennis over de smaak van de consument. In Nederland heeft Sibo een toekenning verworven. Verder betreft het vijf bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk, drie uit België, Duitsland en Zwitserland, twee uit Frankrijk en nog één uit Ierland.

Geselecteerde aanvrager Categorie Land
Dilepix Voedselontwikkeling en -innovatie Frankrijk
Ensectable Technologische diensten Zwitserland
Essento food Technologische diensten Zwitserland
Essento Insect Food Voedselontwikkeling en -innovatie Duitsland
Fricket Consumentenbereidheid  Duitsland
Grikaco (Yuma Food) Consumentenbereidheid  België
Inishowen Coop Ltd Voedselontwikkeling en -innovatie Ierland
M-Food Natural Ingredients Voedselontwikkeling en -innovatie België
Minus Farm Strategische zakelijke diensten Frankrijk
Mr Bug Technologische diensten VK
Poseative (Small Giants) Technologische diensten VK
Saved Food Strategische zakelijke diensten VK
Sibo Strategische zakelijke diensten Nederland
St Hippolyt Voedselontwikkeling en -innovatie Duitsland
Swiss Insects Voedselontwikkeling en -innovatie Zwitserland
Tor Royal Voedselontwikkeling en -innovatie België
Torf Tech Group Voedselontwikkeling en -innovatie VK
Yum Bug Consumentenbereidheid  VK
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

Nieuws Grondstoffen

Bonen niet als grondstof eiwit zien maar als voedsel

Achtergrond Vlees & Eiwit

Steak en entrecote taboe bij Franse vleesvervanger

Achtergrond Vlees & Eiwit

Deense voedseltransitie in volle gang

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden