Shutterstock

Nieuws CBS

Voedingsindustrie heeft minder vertrouwen

30 December 2021

Ondernemers in de industrie zijn minder positief. Het vertrouwen nam af van 12,7 in november naar 10,2 in december, aldus het CBS. Het vertrouwen van ondernemers in de voedings- en genotmiddelenindustrie daalde het meest vergeleken met andere sectoren. Zij zien bedreigingen in de grondstoftekorten en hun orderpositie in de markt.

Uit CBS-cijfers blijkt dat het vertrouwen van de ondernemers in november 2021 de hoogste waarde (12,7) bereikte, en in april 2020 de laagste waarde (-28,7). De ondernemers in de industrie oordeelden in december vooral minder positief over de verwachte bedrijvigheid, orderpositie en de grondstoftekorten. Al zijn er wel meer ondernemers die verwachten dat hun productie de komende drie maanden toeneemt dan ondernemers die een afname voorzien.

Uit de CBS-cijfers is op te maken dat ondernemers in de voedingsindustrie het minste vertrouwen hebben in de toekomst. Dat vertrouwen lag in november 2021 nog op 7 en is in december gedaald naar 1. Ondernemers in zowel de elektrotechniek en grafische sector hebben het meeste vertrouwen in de economie.

foodbusiness.nl

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Nieuws Zonnebloemolie

Onze zonnebloemolie komt grotendeels uit Oekraïne

Nieuws CBS

Export voedingsindustrie Rusland is 270 miljoen euro

Nieuws Logistiek

Hogere omzet in transport, binnenvaart zet record

Nieuws Inflatie

Inflatie doet klein stapje terug naar 6,2 procent

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief