FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina breidt PlanetProof verder uit

17 Juni 2021 - Redactie Foodbusiness

FrieslandCampina gaat circa 100 melkveebedrijven extra werven voor de PlanetProof-melkstroom. Dit vanwege een recente toenemende marktvraag en een uitbreiding van het productsegment. In februari moest het zuivelconcern juist contracten met tientallen melkveebedrijven met PlanetProof ontbinden.

Het zuivelconcern gaat dit jaar meer producten voorzien van het keurmerk On the way to PlanetProof. "Dankzij een recente toenemende marktvraag kunnen we gaan starten met de productie van Campina-kwark onder het keurmerk en het assortiment On the way to PlanetProof-kaas uitbreiden", aldus Bas Roelofs, directeur FrieslandCampina Nederland, in een verklaring.

Om dit mogelijk te kunnen maken gaat FrieslandCampina deze zomer nieuwe melkveebedrijven werven voor de melkstroom. Voor de extra inspanningen die melkveehouders leveren voor de melkstroom op de gebieden dier, natuur en klimaat ontvangen zij een extra vergoeding van €0,02 per kilo bovenop de melkprijs. Dit is ook terug te zien in de Boerenbusiness melkprijsvergelijker.

Volgens perswoordvoerder Jan Willem Ter Avest gaat het over een uitbreiding van circa 100 melkveebedrijven. "We hebben een overzicht van melkveehouders die voldoen aan de criteria. Hieruit we gaan werven en hierbij kijken we ook kritisch naar de ligging van de melkveebedrijven om bij het transportproces en de melkverwerking efficiëntie en duurzaamheid te waarborgen". 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Achtergrond Ondernmen

FrieslandCampina goed gepostioneerd nu in Azië

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina lijdt opnieuw verlies in Nigeria

Nieuws Bedrijven

Fitch blijft nog mild voor FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Zijerveld kaas gaat verder onder de naam Velder

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden