Ken Wolter / Shutterstock.com

Nieuws Bedrijven

Cargill investeert in mycoproteïne van Enough

16 Februari 2024 - Alex Jurvillier

Het Amerikaanse Cargill versterkt de samenwerking met foodtechbedrijf Enough. De twee sluiten een commerciële overeenkomst waardoor Cargill het eiwit van Enough mag gebruiken en vermarkten. Dit kan onder andere voor vlees- en zuivelalternatieven worden gebruikt.

Enough ontwikkelt mycoproteïne (myco = afkomstig van onder andere schimmels) en kan dit naar eigen zeggen op grote schaal produceren. Schimmels worden met suikers uit graan gevoed, wat een fermentatieproces in gang zet zoals bij wijn of yoghurt. Hierbij ontstaat het zogeheten 'Abunda' mycoproteïne. Abunda wordt geproduceerd op basis van een zero-waste fermentatieproces, aldus Enough in een persbericht van Cargill.

Met deze uitgebreidere samenwerking krijgt Cargill de mogelijkheid om bijvoorbeeld levensmiddelen te ontwikkelen op basis van dit eiwitalternatief. Het Abunda-eiwit is hiervoor onder andere geschikt vanwege de vleesachtige textuur.

Cargill ondersteunde het productieproces al door in glucosesiroop te voorzien. De productiefaciliteit van Enough ligt dan ook naast het pand van Cargill in Sas van Gent. Met de samenwerking wil Enough in 2033 meer dan een miljoen ton Abunda produceren.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alex Jurvillier

Alex Jurvillier is marktspecialist grondstoffen bij Foodbusiness. Met zijn internationale oriëntatie volgt hij de foodsector op de voet en in het bijzonder de cacaomarkt.

Achtergrond Ondernemen

Oplossing staking Cargill lijkt ver weg

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden