Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers

VanDrie Group ziet omzet en winst toenemen

19 Januari 2024 - Klaas van der Horst

De VanDrie Group die onder meer actief is in de kalfsvleessector en zuivelhandel heeft in 2022 zowel meer omzet als winst geboekt. Dit blijkt uit het gedeponeerde jaarverslag bij de Kamer van Koophandel. 

De omzet van de onderneming als geheel groeide met 27% van €2.754 miljoen in 2021 naar €3.491 miljoen in 2022. Onder aan de streep steeg de winst met 10% van €103 miljoen naar €114 miljoen.

De activiteiten van de VanDrie Group zijn verspreid over drie aandachtsgebieden: zuivelhandel, veevoer en activiteiten in de vleeskalversector. Deze zijn wel onderling met elkaar verweven, maar moeten ook voor zichzelf zorgen. Het jaarverslag geeft geen inzicht over de ontwikkeling van de afzonderlijke activiteiten, maar bekend is dat de zuivelhandel een groeiend deel van de omzet voor haar rekening neemt.
Voor de vleeskalverhouderij wordt een toenemend aandeel kalveren van dichtbij ingezet, hoewel de groep ook kalverhouderij-activiteiten heeft in Frankrijk en Italië (maar ook zuivel-, en voeractiviteiten). Grote acquisities heeft de onderneming in 2022 niet gedaan. In 2022 heeft alleen de overname van Joosten Products in Weert plaatsgevonden.

Het grootste deel van de omzet behaalt de VanDrie Group in Europa, buiten Nederland. De omzet daar groeide in 2022 van €1872 miljoen naar €2274 miljoen (+18%). Binnen Nederland groeide de omzet van €361 miljoen naar €447 miljoen (+24%). Buiten Europa werden de meest indrukwekkende resultaten behaald. Daar steeg de omzet van €521 miljoen naar €769 miljoen, ofwel met 32%. De winst over het jaar 2022 is toegevoegd aan de reserves van het bedrijf.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas schrijft over de zuivelmarkt en eetbare olie. Ook alles wat te maken heeft met de zuivelsector heeft zijn warme aandacht. Klaas heeft een brede interesse en probeert de dingen liefst in een breder perspectief te zien.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden