Photoagriculture / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Lactalis neemt Braziliaanse zuivelaar over

16 Oktober 2023 - Max van der Heijden

Lactalis mag de overname van Dairy Partners Americas, een joint venture van Fonterra en Nestlé, toch doorzetten. Na de overname gaat de Franse zuivelaar een licentieovereenkomst aan met een lokale partner voor de productie van zuiveldesserts, petit suisses en gefermenteerde melk. 

De marktconcentratie van het bedrijf in die gebieden na de overname was voor De Braziliaanse marktautoriteit (CADE) reden om de overname op 23 juli 2023 af te keuren. Nu de twee zuivelbedrijven voorstellen om merken Batavo en Batavinho onder licentie aan het Braziliaanse zuivelbedrijf Tirol te geven, was dat voor CADE genoeg om de overname goed te keuren.

Lactalis kwam in december tot een deal ter waarde van 700 miljoen Braziliaans real (destijds $131,5 miljoen). Het bedrijf was door Fonterra en Nestlé in 2019 op de markt gebracht.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden