David_Harpe / Shutterstock.com

Nieuws Vlees & Eiwit

Tyson Foods boekt fors lagere winst over Q1

6 Februari 2023 - Matthijs Bremer

Tyson Foods heeft het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een fors lagere winst geboekt dan over het eerste kwartaal van vorig boekjaar. De winst was ook lager dan beursanalisten hadden verwacht. Nadat het bedrijf de kwartaalcijfers bekendmaakte verloor het aandeel 6% aan waarde.  

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In het kwartaal dat 31 december 2022 afliep maakte Tyson $316 miljoen winst, $0,88 per aandeel. Een jaar eerder bedroeg de winst nog $1,12 miljard, $3,07 per aandeel. Wel steeg de omzet van het bedrijf van $12,9 miljard naar $13,3 miljard, al valt ook dit resultaat tegen. Er werd namelijk een omzet van $13,5 miljard verwacht.

Volgens analisten is het tegenvallende resultaat onder andere het gevolg van de dalende vraag naar rundvlees in de Verenigde Staten. De omzet van rundvlees liep terug van $5 miljard naar $4,7 miljard. Door vogelgriep liep de productie van pluimveevlees stevig terug, met hoge vleesprijzen als gevolg.

Reorganisatie
In januari kondigde Tyson Foods een stevige reorganisatie aan. Het bedrijf besloot om al hun medewerkers te verplaatsen naar hun hoofdkantoor in Arkensas. De rest van de kantoren wordt gesloten, en medewerkers die niet willen verhuizen worden ontslagen. Meer dan de helft van Tysons medewerkers buiten Arkensas heeft aangegeven niet voor de overplaatsing open te staan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden