SophieOst / Shutterstock.com

Nieuws Vleesvervangers

Umiami neemt fabriek Unilever over

8 December 2022 - Matthijs Bremer

Frankrijk heeft is binnenkort een commerciële producent van vleesvervangers rijker. Umiami heeft namelijk een Franse fabriek van Unilever in Duppigheim overgenomen. De fabriek zal vanaf de tweede helft van 2023 vleesvervangers produceren die volgens het bedrijf op hele onderdelen (zoals een kipfilet of een biefstuk) lijken.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vooral de ligging in het hart van Europa zette de foodtech-startup ertoe om de voormalige locatie van Knorr over te nemen. Een andere belangrijke overweging voor Umiami was dat het bedrijf op deze locatie verschillende machines kon overnemen. De opening van de fabriek is Umiami's eerste grote stap richting commerciële productie. Tot nu toe bestond het bedrijf uit een R&D centrum en een testfabriek in de metropool van Parijs.

In de fabriek start binnenkort de grootschalige productie van vlees- en visvervangers. Bij de start zullen er zo'n 65 personen werken. Umiami is van plan om te starten met een productievolume van 7.500 ton vleesvervangers per jaar. Op termijn zal de productie worden uitgebreid tot 22.000 ton per jaar. Het bedrijf verwacht daarvoor ongeveer 200 medewerkers in dienst te zullen nemen.

Hele onderdelen
De producten worden gemaakt op basis van een eigen techniek die het bedrijf umization noemt. De techniek is inmiddels twee jaar in ontwikkeling. Bij dit proces worden texturen van plantaarde producten vervezeld tot een structuur die op vlees lijkt. Umiami claimt met deze techniek hele onderdelen van verschillende dieren zeer nauwkeurig na te kunnen bootsen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden