Shutterstock

Nieuws Vlees

VK verhoogt importquotum Braziliaanse kip

14 November 2022 - Matthijs Bremer

Het Verenigd Koninkrijk verhoogt het quotum voor Braziliaans kippenvlees. Op 17 november bekrachtigde beide landen het nieuwe quotum met een verdrag bij de Wereld Handels Organisatie (WTO). Volgens het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wordt het nieuwe verdrag zo snel mogelijk ingevoerd.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het Britse quotum voor de import van Braziliaans kippenvlees was tot nu toe 79,92 duizend ton. Door het nieuwe verdrag wordt het quotum met 19,3% verhoogd tot 95,37 ton.

Volgens de Braziliaanse pluimveebranche voldeed het oude verdrag niet meer aan de hedendaagse vraag van het VK. Brazilië bereikte de grens van het quotum de afgelopen jaren namelijk constant binnen ongeveer 10 maanden. In januari tot en met oktober 2022 importeerde Engeland rond de 79.800 ton kippenvlees. Dit volume is ongeveer gelijk aan de import van de eerste tien maanden van 2021.

Brexit en vogelgriep
Het nieuwe quotum is het resultaat van vier jaar onderhandelingen. Engeland tekent het nieuwe verdrag omdat het land sinds de Brexit kampt met een tekort aan kippenvlees. Ook heeft de Britse markt behoorlijk last van vogelgriep. Uitbraken van het virus brengen Britse pluimveehouders flink in de problemen. Het virus raakt ook de productievolumes van de belangrijkste Europese handelspartners. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden