JessicaGirvan / Shutterstock.com

Nieuws Just Eat Takeaway

Just Eat winstgevend in tweede jaarhelft

27 September 2022 - ABM Financial News

Just Eat Takeaway rekent op een winstgevende aangepaste Ebitda in de tweede jaarhelft. Dit maakte de maaltijdbezorger dinsdagmiddag bekend.

"Een verdere verbetering van de winstgevendheid blijft één van de belangrijkste prioriteiten van Just Eat Takeaway."

De maaltijdbezorger werkt daarom aan een verbetering van de omzet per order, lagere bezorgkosten en minder overhead en operationele kosten, aldus het bedrijf dinsdag.

"Dankzij de aanzienlijke vooruitgang die Just Eat Takeaway.com al heeft geboekt, verwacht het management nu dat Just Eat Takeaway.com eerder winstgevend zal worden dan aanvankelijk verwacht."

In de eerste helft van 2022 kwam de aangepaste Ebitda nog uit op een verlies van €134 miljoen. Eerder rekende de maaltijdbezorger voor de tweede jaarhelft op een marge van de aangepaste Ebitda van 0,5% tot 0,7% negatief.

Vanwege de onzekere macro-economische omstandigheden en bewegingen op de valutamarkten, verlaagde Just Eat Takeaway dinsdag de verwachting voor de bruto transactiewaarde naar een stijging van enkele procenten in 2022. Eerder mikte het bedrijf voor dit jaar op een stijging van circa 5%. Het bedrijf herhaalde dat het in 2023 blijft rekenen op een positieve aangepaste Ebitda. Op 19 oktober komt het bedrijf met de kwartaalcijfers.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

ABM Financial News

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden