Tupungato / Shutterstock.com

Nieuws Thuisbezorgd.nl

Banken verlagen koersdoel Just Eat Takeaway

20 Juli 2022 - ABM Financial News

Citi Research heeft het koersdoel voor Just Eat Takeaway verlaagd van 98,00 naar 37,00 euro, maar handhaafde het koopadvies voor het aandeel. Barclays heeft dinsdag het koersdoel voor Just Eat Takeaway stevig verlaagd van 31,00 naar 20,00 euro met een onveranderd Overwogen advies.

De analisten van Citi blijven geloven in de potentie van Just Eat op de middellange en lange termijn, maar de zakenbank is terughoudend over de prestaties in het tweede kwartaal, waarbij de focus van beleggers verschuift van groei naar winstgevendheid. Citi verwacht dat Just Eat de EBITDA-outlook voor dit jaar zal handhaven.

De analisten van Barclays rekenen op een gemengd kwartaalrapport. Zij verwachten dat de omzet en de brutotransactiewaarde onder druk stonden, maar de outlook voor de EBITDA wordt wellicht verhoogd, nu de maaltijdbezorger recent de commissies verhoogde.

Daarmee is het nieuwe koersdoel nog altijd fors hoger dan de 14,95 euro waarop het aandeel dinsdagmiddag noteert. Alleen dit jaar al verloor Just Eat Takeaway 69 procent aan beurswaarde.

Opwaarts potentieel
Voor 2023 en 2024 is er veel opwaarts potentieel, meent Citi, dat goed te spreken is over de samenwerking tussen Grubhub en Amazon.

Barclays waarschuwt dat wellicht de omzetdruk zo groot is, dat zelfs een outlookverhoging voor de Ebitda onvoldoende is voor de markt. 

Het aandeel Just Eat Takeaway sloot dinsdag op 14,97 euro. Het bedrijf komt op 3 augustus met cijfers

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

ABM Financial News

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden