Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers

Omzet daalt bij Deense vleesverpakker Tican

23 Juni 2022 - Max van der Heijden

​​​​Het Deense Tican Fresh Meat A/S laat weten dat de jaaromzet 8,3 miljard Deense kronen (omgerekend €1,1 miljard) bedroeg in 2021. Dat is een daling van 602 miljoen kronen (€81 miljoen) ten opzichte van een jaar eerder. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door de omzetdaling bedroeg het bedrijfsresultaat in 2021 250,3 miljoen kronen. Het bedrijf slachtte in 2021 3,9 miljoen varkens. Een stijging van 135.000 vergeleken met 2020. 

Tican zegt zwaar geraakt te zijn door de effecten van de coronapandemie, de lockdowns en de problemen die daardoor ontstonden op de bevoorradingketen. De Afrikaanse varkenspest zorgde ervoor dat de prijzen van varkensvlees flink daalden, wat een impact had op het bedrijfsresultaat. 

Nieuwe CEO
''Het boekjaar 2021 was een zwaar jaar voor de gehele industrie en dat geldt ook voor Tican. Maar vergeleken met de rest zijn wij er in geslaagd om het bedrijf heel behoorlijk door deze crisis heen te manoeuvreren. We zijn blijven investeren in onze infrastructuur en hebben de stap gezet om het stokje over te dragen aan de volgende generatie'', zegt CEO Niels Jørgen Villensen. 

Aan het eind van deze maand zal hij stoppen als CEO en opgevolgd worden door Sebastian Laursen. Hij is sinds begin april mede-CEO en dus al grotendeels ingewerkt. Laursen wordt vanaf 1 augustus bijgestaan door Steen Sönnichsen, een ervaren marktdeskundige, die verantwoordelijk wordt voor alle internationale activiteiten buiten Duitsland bij moederbedrijf Tönnies ook wordt hij lid van de raad van bestuur van Tican. Hij neemt de rol van Frank Duffe over. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden