rblfmr / Shutterstock.com

Nieuws Melkprijzen

Melkprijs Canada tussentijds omhoog

Donderdag 11:35 uur

Melkveehouders in Canada ontvangen vanaf september een hogere melkprijs, nadat hiervoor een verzoek was ingediend om de forse gestegen kosten op te vangen. Dit is door de Canadian Dairy Commission (een toezichthoudend overheidsorgaan) beslist.

Vanaf september stijgt de melkprijs met $1,92 per liter, nadat eerder dit jaar al een verhoging van ruim Canadese dollarcent was doorgevoerd. Normaal gesproken wordt de Canadese melkprijs één keer per jaar vastgesteld, maar door de fors gestegen kosten dienden melkveehouders een ongebruikelijk verzoek voor een tussentijdse toeslag. Hierop heeft de CDC groen licht gegeven, waarbij naar eigen zeggen rekening is gehouden dat zuivel voor consumenten in Canada betaalbaar blijft.

Het verzoek van de melkveehouders om de melkprijs te verhogen, kwam op veel kritiek van de Canadese retail te staan. Met de relatief milde verhoging die nu is doorgevoerd, lijkt de CDC op een compromis te hebben aangestuurd.

foodbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Foodbusiness. Hij volgt de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.
Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief