rblfmr / Shutterstock.com

Nieuws Melkprijzen

Melkprijs Canada tussentijds omhoog

23 Juni 2022 - Wouter Baan

Melkveehouders in Canada ontvangen vanaf september een hogere melkprijs, nadat hiervoor een verzoek was ingediend om de forse gestegen kosten op te vangen. Dit is door de Canadian Dairy Commission (een toezichthoudend overheidsorgaan) beslist.

Vanaf september stijgt de melkprijs met $1,92 per liter, nadat eerder dit jaar al een verhoging van ruim Canadese dollarcent was doorgevoerd. Normaal gesproken wordt de Canadese melkprijs één keer per jaar vastgesteld, maar door de fors gestegen kosten dienden melkveehouders een ongebruikelijk verzoek voor een tussentijdse toeslag. Hierop heeft de CDC groen licht gegeven, waarbij naar eigen zeggen rekening is gehouden dat zuivel voor consumenten in Canada betaalbaar blijft.

Het verzoek van de melkveehouders om de melkprijs te verhogen, kwam op veel kritiek van de Canadese retail te staan. Met de relatief milde verhoging die nu is doorgevoerd, lijkt de CDC op een compromis te hebben aangestuurd.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden