Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Minerva Foods vraagt fiat aan ACM voor overname

20 December 2023 - Matthijs Bremer

Het Braziliaanse Minerva Foods gaat zestien slachterijen in Zuid-Amerika overnemen van Marfrig. Opvallend genoeg heeft het bedrijf de autoriteit Consument & Markt (ACM) hier toestemming voor gevraagd, zo maakt de ACM bekend.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De bedrijven zijn verplicht hun fusie bij ACM te melden omdat beide ondernemingen wereldwijd een jaaromzet van 150 miljoen euro en meer dan €30 miljoen in Nederland omzetten. De overname is niet in andere Europese Lidstaten gemeld.  

Minerva Foods is een Braziliaanse onderneming met slachthuizen en uitbeenfaciliteiten in Australië en Zuid-Amerika. Het vlees dat in deze landen geproduceerd wordt, heeft onder meer de bestemming Nederland. Naar Nederland exporteert het bedrijf vooral rundvlees, maar ook vers lamsvlees en lamsbijproducten worden naar Nederland verscheept.  

Met de overname krijgt Minerva het grootste deel van Marfrigs schapenslachtcapaciteit in handen. Minerva legt 7,5 miljoen real (€1,4 miljard bij de huidige wisselkoersen) voor de faciliteiten op tafel. Daarvan heeft het bedrijf zelf €280 miljoen ingelegd. Voor de overige €1,12 miljard gaat Minerva een lening bij de Amerikaanse zakenbank J.P. Morgan aan, zo is te lezen in een persbericht van het bedrijf.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden