Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Rooi Meat schaalt op in rundvlees

22 November 2023 - Matthijs Bremer

Van Rooi Meat neemt runderslachthuis Tomassen over. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Met de overname heeft het bedrijf hun rundvleesketen volledig in eigen hand.

Van Rooi heeft al langer een rund- en kalfsuitbeenlocatie in Someren, genaamd ProViande. De uitbreiding van de keten met de overname lijkt een vrij logische stap aangezien het slachthuis al runderen voor Van Rooi slachtte. ProViande al een meerderheidsbelang in de Tomassen. Daarnaast ligt het slachthuis op korte afstand van de uitbeenfaciliteit van ProViande.

De overname is een strategische keus.  Hiermee wil van Rooi het mogelijk maken om een totaalpakket met rund- en varkensvlees af te nemen. Met de overname wil Van Rooi hun positie in zowel de retail als foodservice versterken. De overname betekent overigens niet dat Tomassen exclusief voor Van Rooi gaat werken. In het persbericht is te lezen dat het bedrijf zijn andere klanten zal blijven bedienen.  

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden