Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Pluimveevleessector is fel tegen Mercosur-verdrag

23 Oktober 2023 - Matthijs Bremer

Nepluvi heeft zich uitgesproken tijdens het Mercosur-verdrag. Voorzitter Gert-Jan Oplaat waarschuwt voor oneerlijke concurrentiepositie ten opzichte van Zuid-Amerikaanse landen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens Oplaat zal er na goedkeuring van het verdrag 180.000 ton extra pluimveevlees naar de EU komen. Hier ligt wat de NEPLUVI betreft valse concurrentie op de loer. Het grootste deel daarvan voldoet niet aan de Europese Standaarden op het gebied van milieu en dierenwelzijn. "En dat terwijl we in Nederland heel duurzaam bezig zijn, bijvoorbeeld met langzaam groeiende dieren, conceptkippen en het Beter Leven 1-ster keurmerk in samenwerking met de Dierenbescherming", zo verzucht Oplaat in het persbericht. De voorzitter van de Nepluvi is bang dat het Mercosur-verdrag deze inspanningen ondermijnt.

Het verdrag is nog niet door het Europese parlement. Oplaat verwacht dat het Nederlandse parlement het verdrag afwijst, gezien alle inspanningen op het gebied van de duurzame veehouderij. "Vrij handelsverkeer is welkom, maar wel onder gelijke voorwaarden", zo benadrukt Oplaat. Hij roept op om de voorwaarden in ieder geval nog even stevig tegen het licht te houden. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden