Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Nieuws Vlees & Eiwit

McDonald's geeft vegetarisch voorrang

15 September 2023

McDonald's lijkt in Nederland in te zetten op een plantaardigere koers. De Amerikaanse fastfoodketen zet vier nieuwe opties op de kaart en kiest een nieuwe strategie om meer klanten voor plantaardige alternatieven te laten kiezen.

Gratis dit artikel lezen?

Log in of maak een gratis account aan

Ik heb al een account. Inloggen »

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De lancering van de nieuwe producten gaat samen met een reclamecampagne die klanten oproept om een keer een vegetarisch alternatief te proberen. Daarnaast kiest de fastfoodketen ervoor om de vegetarische opties boven aan het menu te plaatsen en kondigt McDonald's aan om de reclamebudgetten van het bedrijf in het voordeel van vegetarische producten aan te passen.

Niet veganistisch
De nieuwe producten zijn de McPlant Steakhouse, een variant op de vegetarische burger die de fastfoodketen vorig jaar lanceerde. Daarnaast komen een McKroket met jackfruitvulling, Veggie Nuggets en een vegetarische 'kip' salade met honingmosterdsaus op het menu.

Opvallend is dat geen van de opties veganistisch is. Op de McPlant Steakhouse zit een plakje kaas en de saus op de McKroket is op basis van mayonaise gemaakt. McDonald's adviseert klanten die een vegan optie willen om een versie zonder kaas of saus te bestellen. De nuggets en salade kunnen helemaal niet veganistisch worden besteld, aangezien er zuivel en eieren in de kipvervangers zit.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox