Albert Heijn

Nieuws Vlees & Eiwit

Overname Stegeman en Imperial op losse schroeven

10 Mei 2023 - Matthijs Bremer

De langverwachte overname van Imperial door Whats Cooking (voorheen bekend als Ter Beke) lijkt niet door te gaan. De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft namelijk voorgesteld de transactie niet goed te keuren, zo meldt een anonieme charcuteriemaker aan Vilt.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Toch is de overname nog niet definitief van tafel. Het advies van de BMA is namelijk nog niet bindend. Op het moment zijn de Autoriteit Financiële markten (ACM) en de BMA in overleg over een eventuele goedkeuring van de overname. Het negatieve advies van de BMA is een veeg teken. De aanbeveling maakt de goedkeuring zeer onwaarschijnlijk.

In 2021 kondigde Ter Stege aan Imperial en Stegeman over te nemen van het Mexicaanse voedingsbedrijf Sigma. Een van de voornaamste redenen voor de overname was een investering in plantaardige producten. Imperial-stegeman heeft namelijk een sterke positie op het gebied van plantaardige alternatieven voor charcuterie.

Bezwaar
Whats Cooking geeft aan zich niet direct bij het advies van de BMA neer te leggen en geeft aan bezwaar te maken. Volgens het bedrijf houdt de mededingingsautoriteit onvoldoende rekening met de internationale concurrentiepositie van het bedrijf.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden