Sojaolie

palmolie

Analyse Palmolie

Palmolie volgt opwaartse lijn van concurrentie

De CBoT in Chicago heeft de week afgetrapt met groene cijfers. Zo steeg de notering van maïs naar het hoogste niveau in tien jaar en bewoog ook de prijs van sojaolie in flinke stappen naar boven. Die laatste grondstof is een geduchte concurrent van palmolie. Dit nieuws is reden genoeg voor een prijsstijging.
20 April 2022
zonnebloemolie

Analyse Plantaardige oliën

Plantaardige oliën blijven duur door het grote tekort

Van het frituren van frites en het mengen van saladedressings tot de productie van biodiesel. Plantaardige oliën zijn veelzijdig in gebruik. Niet vreemd dus dat de vraag ernaar zo groot is. Lastige weersomstandigheden hebben de productie van de belangrijkste grondstoffen voor plantaardige oliën echter stevig verminderd.
24 Januari 2022
graan - agri soja - agri

Analyse Sojaolie

Biobrandstofmarkt blijft een trigger voor sojaolie

De markt voor biobrandstoffen blijft dit jaar een trigger voor de prijs van sojaolie, stellen analisten van marktbureau IndexBox. De verwachting is dat de gemiddelde exportprijs met 4% stijgt. Niet alleen de hoge vraag naar biobrandstoffen speelt een rol, maar ook de lagere soja-opbrengsten in Brazilië en Argentinië hebben effect.
18 Januari 2022
soja - food

Nieuws Sojaolie

Gebruik van sojaolie kan belastingkorting opleveren

Luchtvaartmaatschappen die sojaolie (gaan) gebruiken als brandstof voor vliegtuigen zouden in de toekomst beloond worden met belastingverlagingen. In de Verenigde Staten wordt het plan onderzocht. Het Witte Huis wil onder meer op deze manier tegen 2030 een verlaging van 20% realiseren in de luchtvaartvervuiling.
29 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden