Aardappelmarkt 2022

aardappelen supermarkt Albert Heijn

Analyse Aardappelen

De aardappelprijs zet forse schreden omhoog

De aardappelmarkt heeft een opgaande lijn te pakken. Een trage start van het voorjaar, door de relatief lage temperaturen, en weinig neerslag afgelopen dagen spelen een belangrijke factor. 
9 Mei 2022
aardappelen aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt speelt sterk staaltje blufpoker

Het nieuws staat bol van recordbrekende prijzen voor veel grondstoffen. Fritesaardappelen komen in dat lijstje niet voor. De prijsvorming stelt menig grondstofleverancier (de teler van de aardappelen) dit seizoen teleur. Dat heeft ook gevolgen voor het nieuwe teeltseizoen dat in volle gang is. Achter de deuren van de aardappelfabrieken is het ook verre van rustig.
25 April 2022
frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Oorlog levert onzekerheid op voor aardappelsector

De aardappelverwerkende sector tuimelt van de ene crisis in de andere. Na de wereldwijde coronapandemie zijn het nu de gevolgen van de Oekraïne-oorlog die de sector parten spelen. Dit zorgt nog niet voor vraaguitval. Vooral de stijgende kosten van inputs én alle onzekerheden zijn het gevolg.
21 Maart 2022
zaaien zomertarwe graan - agri

Analyse Granen

Maakt boer andere keuzes door hoge graanprijs?

De piek in de graanprijzen is deze week bereikt, voorlopig althans. De markt is nog steeds erg van slag door de oorlog in Oekraïne in de gevolgen die dat heeft voor de mondiale graan- en voedselvoorziening. Heeft dat ook gevolgen voor de keuzes die Nederlandse akkerbouwers voor dit seizoen maken?
11 Maart 2022
aardappelen Albert Heijn

Analyse Aardappelen

Aardappelen baken van stabiliteit in roerige tijden

De consumptieaardappelmarkt is toch nog altijd een regionale markt. Daarom wijkt de markt op verschillende fronten af van andere markten. Waar veel grondstofmarkten op het moment flinke prijsstijgingen laten zien, is de aardappelmarkt opvallend stabiel.
7 Maart 2022
aardappelen aardappelexport

Nieuws Aardappelen

Logistieke chaos beïnvloedt Franse aardappelmarkt

De coronapandemie heeft de logistieke keten behoorlijk in onbalans gebracht. Zo zijn de prijzen voor transport over zee meermaals over de kop gegaan en kampte de transportsector op het land met personeelstekorten. De Franse aardappelmarkt wordt hier ook door getroffen. Verkooporders kunnen vaker niet dan wel op tijd geleverd worden.
18 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën