Prijs olijfolie

Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Torenhoge olijfolieprijs nu duidelijk op de terugweg

Consumenten in de supermarkt zullen het nog niet merken, maar na een piek in mid januari en nog eens een herleving een maand later is de olijfolieprijs in Spanje duidelijk op zijn retour. Ook elders is de extreme duurte passé. Turkije kampt zelfs met overschotten aan olie.
8 April 2024
Olijfolie Olijven

Analyse Grondstoffen

Olijfolieprijs blijft hoog na januaripiek

De olijfolieprijs blijft hoog, maar lijkt sinds een piek in januari niet meer te stijgen. Voor een deel van de consumenten is de grens van wat ze nog betaalbaar vinden nu wel bereikt. Anderzijds is het nu ook even afwachten hoe het nieuwe groeiseizoen zich dit jaar gaat houden.
4 Maart 2024
Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Oplopende olijfolieprijs zorgt voor creativiteit

De olijfolieprijs blijft oplopen, vooral bij de hogere kwaliteiten, want de productie blijft onder druk staan. Dit versmalt het koperspubliek, en maakt ook dat meer alternatieven worden aangeboord. Niet alle daarvan zijn legaal.
5 Februari 2024
Olijfolie

Analyse grondstoffen

Torenhoge olijfolieprijs laat nog geen afzwakking zijn

De olijfolieprijs vertoont met het begin van het nieuwe jaar nog geen tekenen van daling. De beweging is verder omhoog. Wel haken steeds meer consumenten af vanwege de hoge prijs voor het product. anderen zien in de hoge prijzen juist extra kansen.
8 Januari 2024
Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Voorraad olijfolie nog steeds laag

De prijs van olijfolie is de laatste twee maanden iets gedaald na een record in september. De verwachting is desondanks dat het gemiddelde prijsniveau ook de komende maanden hoog blijft, vanwege een krappe beschikbaarheid van product.
20 November 2023
Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Olijfoliemarkt blijft gespannen

De prijs van olijfolie is vergeleken met een maand geleden nu licht afgezwakt, maar de markt blijft gespannen. Het aantal landen met een exportverbod is toegenomen, het aanbod blijft krap.
23 Oktober 2023
EuropeseUnie

Nieuws Grondstoffen

Dit verwacht de EU in vlees, granen, suiker en zuivel

Het zomerse weer met droogte en hitte was geen goed nieuws voor het welzijn van de gewassen in de Europese Unie. Dat komt naar voren uit de nieuwste vooruitblik van de Europese Commissie. Wat zijn de verwachtingen van de EU in granen, suiker, olijfolie, zuivel en vlees?
10 Oktober 2023
Olijfolie

Analyse Grondstoffen

Olijfolieprijs blijft hoog, maar lijkt piek voorbij

De olijfolieprijs in Spanje lijkt na een ongekende prijsrally over het hoogtepunt heen. Het resulteert niet in een stevige prijsdaling, maar de prijs blijft net iets onder de piek van medio september hangen.
25 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden