Horeca

koken

Nieuws Horeca

'Werk met overschotten om marge te vergroten'

No waste. Dat is de nieuwste marktplaats voor horecaondernemers, opgezet door inspiratieplatform TIPPR. Het assortiment bestaat uit overschotten en imperfecte producten die voor fabrikanten en groothandelaren niet meer van waarde zijn, maar voor een horecaondernemer of restauranteigenaar nog wel te gebruiken zijn.
17 Mei 2022
New Fork

Nieuws New Fork

New Fork brengt smart catering naar Amsterdam

Bedrijfshorecabedrijf New Fork breidt de activiteiten vanaf deze maand uit naar Amsterdam. Daarvoor heeft het bedrijf diverse overnames van Amsterdamse cateringbedrijven gedaan. Uiteindelijk wil New Fork de nieuwe standaard neerzetten voor bedrijfshoreca: smart, hybride en flexibel.
13 April 2022
horeca

Nieuws Horeca

Horeca ziet wederom daling in omzet

De omzet van de horecasector daalde in het vierde kwartaal met 18,5%, in vergelijking tot één kwartaal eerder. Wordt het afgelopen jaar vergeleken met het tijdperk voor de coronapandemie, dan is een omzetdaling van maar liefst 25% zichtbaar.
1 Maart 2022
Boerenbusiness restaurant

Nieuws Horeca

Horeca presteert bijna weer op pre-coronaniveau

De omzet in de horeca lag over het derde kwartaal bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Dat laten nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek zien. In het derde kwartaal kwam de gemiddelde omzet in de horeca 15% hoger uit dan vorig jaar en bijna 54% boven het niveau van vorig kwartaal.
1 December 2021
maaltijdbezorging Uber Eats

Nieuws Horeca

Amerikaanse restaurants schalen terug in bezorging

In de Verenigde Staten kiezen verschillende restaurants ervoor om de mogelijkheden voor afhalen en bezorgen in te perken. Veel consumenten geven nog altijd de voorkeur aan thuisconsumptie van restaurantgerechten en deze restaurants zien dat terug in een afnemende winstgevendheid. Ze hopen zo dat consumenten sneller buitenshuis gaan consumeren.
1 December 2021
GastVrij Rotterdam

Nieuws Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam van start: 'Blij dat het weer mag'

Horecabeurs Gastvrij Rotterdam is maandag 20 september in Ahoy Rotterdam afgetrapt. Op deze beurs komen horeca, retail, foodservice en catering samen tot en met 22 september. Veel bezoekers zijn blij dat het weer 'mag'. Ook Roy Koppe van Van Geloven (de producent van onder meer Van Dobben Kroketten en Mora). 'Moet ik schreeuwen om te laten zien hoe blij ik ben. De horecasector is echt een sector van ontmoeten, bieren en bitterballen.'
20 September 2021
Coronavirus horeca lockdown

Nieuws Coronacrisis

Nog onduidelijk wat gevolg van coronapas gaat zijn

Op zaterdag 25 september wordt de 'coronapas' ingevoerd, ook in de horeca. Het is een van de nieuwe maatregelen vanuit het kabinet. Gasten vanaf 13 jaar moeten verplicht aantonen dat zij gevaccineerd, dan wel getest, zijn. Wat zijn de gevolgen voor de afzet van dranken en food? Koninklijke Horeca Nederland is in elk geval not amused.
15 September 2021
Boerenbusiness restaurant

Nieuws Horeca

Is de omzet in de horecasector al hersteld?

De horecasector heeft behoorlijk wat te verduren gehad tijdens de coronapandemie, met als grootste strop de sluitingen van horecagelegenheden. Een paar maanden terug heeft het kabinet gelukkig een flink pakket aan versoepelingen doorgevoerd, waardoor consumenten onder meer weer naar de kroeg en het restaurant kunnen. Dat is ook terug te zien in de horeca-omzetcijfers, gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hoe ver is het herstel van de horecasector inmiddels gevorderd?
1 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox